UP: Mladić kazao da se ne sjeća da je preko njegovih nogu prešlo vozilo

Uprava policije je saopštila da oni, kao ni tužilaštvo, nijesu imali uvid u snimak tuče iz Budve koji se naknadno pojavio u medijima. Saopštavaju i da je pregaženi mladić odbio ljekarski pregled, i izjavio da se ne sjeća da je preko njegovih nogu prešlo vozilo. Policija navodi i da niko od učesnika događaja nije imao vidne povrede.

Mediji su danas objavili da su u tuči u Budvi učestvovali državljani Srbije Uroš Panić i Dušan Milošević, kao i Aleksandar Pešić, koji je pregažen vozilom.

Policija saopštava da se na video zapisu nalaze: U.P., D.L., D.M. i A.P., kao i da U.P. nije upravljao putničkim motornim vozilom koji je pneumatikom prešao preko nogu mladića koji je ležao na asfaltnu podlogu.

Podsjećaju da je riječ o događaju od 27. jula 2023. godine oko 03.15 časova.

“Policijski službenici su u navedenom periodu vršili obilazak grada i dolaskom u Mediteransku ulicu primijetili su manju grupu lica na kolovozu kao i vozilo koje je zadnjim točkom prešlo preko nogu lica koje je ležalo na kolovozu, nakon čega se udaljio sa lica mjesta”, saopštila je policija.

Policijski službenici su, kako navodi policija, vozaču blokirali put, kontrolisali ga i utvrdili da je riječ o D.M. i on je poveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva.

“Na licu mjesta zatečena su i lica U.P., D.L. i A.P. i oni su dovedeni u službene prostorije. Nakon prikupljenih prvih informacija policijski službenik je sa terena o događaju obavijestio dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem su nalogu policijski službenici izvršili uviđaj saobraćajne nezgode i prikupili obavještenja od pomenutih lica”, navodi policija.

Sa spisima predmeta povratno je, kako ističu, ponovo upoznat postupajući tužilac koji se izjasnio da se u radnjama tih lica ne stiču elementi krivičnog djela, dok je D.M. lišen slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,68 g/kg, kao i zbog izazivanja saobraćajne nezgode i on je u skraćenom postupku priveden sudiji za prekršaje u Budvi.

“Oštećeno lice u saobraćajnoj nezgodi – A.P. prethodno je odbilo ljekarski pregled i nije se pojavilo u Sudu za prekršaje zbog čega je od strane ovog Suda zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv D.M. odbačen u dijelu odgovornosti za izazivanje saobraćajne nezgode, dok je u odnosu na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola kažnjen novčanom kaznom”, saopštila je Uprava policije.

Napominju da su učesnici ovog događaja bili izričiti da ne žele podnošenje prijava.

“A.P. u izjavi na zapisnik je istakao da se ne sjeća da je preko njegovih nogu vozilom prešao bilo ko. Budući da u tom trenutku policijski službenici nisu raspolagali drugim materijalnim dokazima, ovim licima je izrečena mjera upozorenja. Napominjemo, niko od učesnika događaja nije imao vidne povrede”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Foto: printwscreen

NIKŠIĆ PROGNOZA