UP: Lekić se nakon privođenja požalio na zdravstveno stanje, ljekar kazao da nije za zadržavanje

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Milan Lekić uhapšen je zbog vožnje pod dejstvom alkohola, ali se nakon privođenja u Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja požalio na zdravstveno stanje, a ljekar je nakon pregleda kazao da Lekić nije za zadržavanje u službenim prostorijama policije, saopštila je Uprava policije.

Kažu da „nije postojalo bilo kakvo selektivno postupanje policijskih službenika“.

„U Pljevljima je u ranim jutarnjim časovima kontrolisan vozač M.L. (65) koji je tom prilikom alkotestiran. Utvrđeno je da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,19 g/kg. M.L. je na licu mjesta lišen slobode i doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja nakon čega se požalio na svoje zdravstveno stanje, zbog čega je od strane policijskih službenika odveden na ukazivanje ljekarske pomoći u Hitnu medicinsku pomoć Medicinskog centra Pljevlja. Nakon obavljenog ljekarskog pregleda od strane dežurnog doktora E.K., isti je u izveštaju konstatovao da ‘pacijent nije za zadržavanje u službenim prostorijama policije’. Uzimajući u obzir mišljenje doktora policijski službenici su, vodeći prvenstveno računa o zdravlju M.L., ovo lice pustili bez daljeg zadržavanja“, saopštila je Uprava policije.

Protiv Lekića je, zbog učinjenog prekršaja, nakon upoznavanja dežurnog sudije za prekršaje, podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

„Napominjemo da u konkretnom slučaju nije postojalo bilo kakvo selektivno postupanje policijskih službenika, da se odluka starješine da se M.L. ne zadržava u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, bazirala isključivo na prethodno navedenom stručnom mišljenju doktora. Svakako, rukovodilac Regionalnog centra bezbjednosti ‘Zapad’ će analizirati postupanje policijskih službenika i odgovornih starješina u konkretnom slučaju, kako bi se utvrdilo eventualno postojanje bilo kakvih propusta u postupanju i primjeni zakona i policijskih ovlašćenja, ali i inicirati odgovarajuće provjere prema nadležnim institucijama i Ministarstvu zdravlja, kako bi se utvrdilo da li je ovakva praksa i mišljenje doktora u skladu sa zakonom“, saopštila je policija.

Foto: UP

NIKŠIĆ PROGNOZA