Ulcinj: Pronašli tijelo ronioca, istraga u toku

Beživotno tijelo ronioca A.S. izvučeno je iz vode oko 17 časova na spasilački čamac SAR-1, potvrdio je „Vijestima“ pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić.

Prema njegovim riječima, na tijelu su vidljive povrede, a istraga će utvrditi od čega su nastale. Na licu mjesta su policija i tužioci.

Pripadnici UPSUL-a, Sektora granične policije, ronioci, građani… tragali su za A.S., čiji nestanak je prijavljen danas u 13.40 časova.

Lukšić je ranije za „Vijesti“ kazao da im je prijavljeno da je ronilac nestao u blizini Port Milene, na početku Velike plaže u Ulcinju.

„Ronilac na dah je bio u ribolovu, a njegov nestanak su prijavili prijatelji… Vozilo koje je koristio bilo je parkirano blizu plaže. Pomorsko operativni centar je započeo koordinisanu akciju traganja i spašavanja. Odmah je upućen spasilački čamac SAR-1 ka Velikoj plaži. Takođe, upućeni su spasioci koji pretražuju kopneni dio. U pretragu su uključeni i građani, i ronioci Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, kao i pripadnici Sektora granične policije koja je upotrebila dron“, rekao je tada Lukšić.

Izvor: Vijesti

Foto: UPSUL

NIKŠIĆ PROGNOZA