Uhapšeno šest osoba u Herceg Novom: Osumnjičeni za uličnu prodaju droge

U Herceg Novom je danas uhapšeno šest osoba, koji su osumnjičeni za uličnu prodaju narkotika, čime je realizovana višemjesečna akcija.

„Službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su danas u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, a uz podršku Posebne jedinice policije i pripadnika više organizacionih jedinica Uprave policije, realizovali višemjesečnu aktivnost usmjerenu na suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika i lišili slobode šest osoba osumnjičenih za krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom neovlašena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, saopšteno je iz Uprave policije. 

Uhapšeni su: I.Lj.(44), R.Lj. (18), I.Š. (27), D.B. (46), B.Č. (28) i D.V. (53) svi iz Herceg Novog.

„Jutros su pripadnici policije izvršili pretrese na sedam lokacija, kojom prilikom je pronađena marihuana, drobilica, pištolj u ilegalnom posjedu i jedna replika startnog pišolja. Radi provjere oduzeta su i dva vozila veće materijalne vrijednosti“, navode iz Uprave policije. 

Policija je, kako se navodi, u okviru ovog predmeta u prethodnom periodu pronašla dva skrovišta, tzv. šteka, koja su koristila osumnjičeni, a u kojima je pronađen kokain, marihuana, smješa namijenjene za miješanje sa opojnim drogama, vage za precizno mjerenje i oprema namijenjena za pakovanje opojnih droga. 

Protiv tri osobe su ranije podnijete tri prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. 

„Šest osumnjičenih osoba je uz krivičnu prijavu privedeno državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da su izvršila gore navedena djela“, saopšteno je iz Uprave policije.

Foto: Ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA