Uhapšeno 45 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim drumovima evidentirala 46 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet lica zadobila teške tjelesne povrede, dok je 13 lica zadobilo lake tjelesne povrede“, saopšteno je iz Uprave policije.

„Zbog vožnje pod dejstvom alkohola policija je lišila slobode 45 vozača, od čega je 18 vozača lišenih slobode u Podgorici. Dva vozača iz Podgorice su zatečena da upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola u koncentracijama većim od 2 g/kg. Pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 159 prekršajnih prijava, izdali 1.059 prekršajnih naloga, oduzeli 15 pari registarskih
oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja“, navode iz Uprave policije.

Navode da je mobilna jedinica saobraćajne policije na auto – putu zaustavila vozača M.V. (62) iz Podgorice i utvrdila da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,52 g/kg. On je prilikom lišenje slobode omalovažavao službenike policije.

„Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju“, saopšteno je danas.

foto:ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA