Uhapšeni osumnjičeni za podmetanja požara na skupocjenom vozilu

Zbog podmetanja požara u Nikšiću na vozilu vrijednom oko 75.000 eura policija je uhapsila Đ.I. (32) i P.N. (31) iz Danilovgrada.

Podsjećaju da je 21. jula oko 03,50 časova došlo do požara na vozilu marke „BMW“ u vlasništvu V.K. iz Nikšića, koje je bilo parkirano u ulici Peka Pavlovića, a koji se proširio – prenio i ošteti još jedno vozilo.

Izvršen uviđaj zajedno sa vještakom za požare, eksplozije i havarije.

“Preduzetim intenzivim opertivno – taktičkim mjerama i radnjama, a u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nikšićka policija je rasvijetlila krivično djelo i juče lišila slobode Đ.I. (32) i P.N. (31), oba iz Danilovgrada, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti”, saopštila je Uprava policije.

Sumnja se da su oni polili vozilo benzinom, a potom i zapalili.

“Usljed dejstva vatre oštećeno vozilo, koje je prema dostavljenim podacim vrijednosti oko 75.000 eura, je u potpunosti uništeno, dok je na drugom vozilu pričinjena manja materijalna šteta”, saopštila je policija.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su, kako je saopšteno, od 1. maja rasvijetlili devet krivčnih djela izvršenih podmetanjem požara, kako iz prethodnog perioda tako i iz tekućeg, po kom osnovu su procesuirali 10 osoba.

Foto: Uprava policije

NIKŠIĆ PROGNOZA