Uhapšen vozač zbog odbijanja alkotestiranja i napad na službeno lice

Pljevaljska policija, prilikom redovne kontrole u saobraćaju, uhapsila je vozača koji je odbio da se podvrgne alkotestiranju i tom prilikom izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopšteno je iz Uprave policije.

„Naime, saobraćajna policija je u Pljevljima, prilikom redovne kontrole saobraćaja kontrolisala vozilo marke „Audi 80” bjelopoljskih registarski oznaka kojim je upravljao C.D. (34) iz Pljevalja, a koji je tom prilikom odbio da se podvrgne alkotestiranju nakon čega je fizički napao policijskog službenika K.M, a zatim i policijskim službenicima uputio riječi uvredljive i prijeteće sadržine“, kazali su iz policije.

On je, kako navode, uhapšen zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima i priveden dežurnom sudiji za prekršaje u Pljevljima, koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 660 eura.

„O događaju je upoznat dežurni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Pljevljima, koji se izjasnio da se u radnjama C.D. stiču elementi krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, nakon čega je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku protiv ovog lica“, navode iz policije.

Foto: Dnevno

NIKŠIĆ PROGNOZA