Budva: Uhapšen osumnjičeni za utaju skoro 60 hiljada eura poreza

Šezdesetdvogodišnji Ž.N. uhapšen je zbog sumnje da je utajio skoro 60.000 eura poreza.

Budvanska policija je, u saradnji sa Upravom prihoda i carina, nakon višemjesečnih aktivnosti realizovala predmet „Stan“, u sklopu kojeg je protiv Ž.N. podnijeta krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je počinio krivično djelo – utaja poreza i doprinosa.

„Ž.N je, kako se sumnja, kao fizičko lice ostvario prihod od prodaje nepokretnosti u iznosu od 416.900 eura u periodu od oktobra 2020. do februara 2023. godine. U namjeri da potpuno izbjegne plaćanje poreza na dodatu vrijednost nije prijavio zakonito stečeni prihod odnosno predmete i druge činjenice koje su od uticaja za utvrđivanje poreskih obaveza“, saopšteno je iz Uprave policije.

„To je učinio na način što je, kao investitor vršio izgradnju stambenih jedinica za prodaju na tržištu i po osnovu ugovora o kupoprodaji nepokretnosti izvršio prodaju stanova na objektu površine 739,55m2, na koji način je izbjegao plaćanje poreza u iznosu od 58.256 eura te tako oštetio budžet Crne Gore“, pojasnili su iz policije.

NIKŠIĆ PROGNOZA