Uhapšen osumnjičeni za ubistva četvorice „Škaljaraca“

Grčka policija uhapsila je danas 44-godišnjeg albanskog državljanina Abasa Rabija, koji je navodno umiješan u ubistva četiri člana crnogorske mafije u predgrađu Atine i na ostrvu Krf 2020. godine, prenosi Balkan Insight.

Kako je saopšteno, Albanac je učestvovao u čuvanju i transportu oružja korišćenog u ubistvima u Vari, kao i u bjekstvu članova mafije nakon ubistva na Krfu, od Sivote do Halkidikija i potom u inostranstvo.

Policija je za BIRN saopštila da nema informacija o tome odakle je oružje nabavljeno .

Rabi je, kako je saopšteni, uhapšen je 27. februara. U njegovoj kući pronađeni su pištolj i 40 metaka, nakon čega je osumnjičeni odveden na saslušanje.

Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su u restoranu u Variju, predgrađu Atine, u januaru 2020. dok su ručali sa svojim porodicama. Kako je tada saopštila policija, u restoran su ušla četvorica muškaraca, prišli su stolu, nakon čega su ispalili rafal u njih dvojicu dvojicu.

Dokazi sugerišu da je ubistvo na Krfu plaćeno 1,5 miliona eura, te da je dio krvavog rata između Kavčana i Škaljaraca, u kojem je za deset godina u Evropi život izgubilo oko 100 osoba.

Grčka policija je saopštila da se, da bi postigao svoj cilj, dio bande bavio identifikacijom i praćenjem žrtava, iznajmljivanjem kuća i vozila, snabdijevanjem i skladištenjem oružja i opreme, dok su drugi imali ulogu „izvršilaca“ ubistava.

Foto: Screenshot/EPT A.E.

NIKŠIĆ PROGNOZA