Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Baru

Barska policija je u kratkom roku rasvijetlila krivično djelo ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 1. maja na štetu E.Š. Zbog sumnje da je upotrebom noža nanio ubodnu ranu oštećenom slobode uhapšen je H.L. (61), saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije , službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su, u cilju održavanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta na teritoriji svoje nadležnosti, tokom prvomajskih praznika, koji su uslovili pojačanu posjećenost primorskih opština, preduzeli niz aktivnosti sa konkretnim rezultatima.

„Policija je pojačane aktivnosti sprovodila prema bezbjednosno interesantnim licima, te je ova kategorija lica kontrolisana u 85 navrata, kojom prilikom je njih 12 sankcionisano zbog izvršenih prekršaja, a protiv jednog bezbjednosno interesantnog lica je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Radi dalje provjere oduzeta su dva vozila u vlasništvu bezbjednosno interesantnih lica“, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, po pitanju suzbijanja zloupotrebe narkotika policija je u primorskim opštinama za vrijeme praznika zaplijenila oko 64 grama marihuane i određenu količinu tableta sa liste opijata. Policija je u odnosu na navedeno podnijela tri krivične i 17 prekršajnih prijava.

„Pripadnici policije su oduzeli tri komada vatrenog oružja, gasni pištolj, četiri detonatorske kapisle i određenu količinu municije. U odnosu na navedeno policija je podnijela dvije krivične prijave zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i tri prekršajne prijava zbog prekršaja iz Zakona o oružju“, saopšteno je iz UP.

Kažu da je tokom praznika na području primorskih opština održano  12 javnih skupova, koji su protekli mirno. Takođe, na tom području saobraćajna policija je tokom praznika podnijela 39 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobrćaja na putevima, kao i 321 prekršajni nalog.

„Osim toga, 73 vozača su zatečena u vožnji pod uticajem alkohola od kojih je 19 lišeno slobode“, zaključeno je iz Uprave policije.

NIKŠIĆ PROGNOZA