Uhapšen muškarac kojeg potražuje Srbija radi zatvorske kazne

Policija u Podgorici uhapsila je J. M. zbog sumnje da je falsifikovao isprave, saopšteno je iz Uprave policije. Provjerama su utvrdili da tu osobu traži i NCB Interpol Beograd.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica lišili su slobode J.M. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Daljim provjerama utvrđeno da ovo lice potražuje NCB Interpol Beograd. Naime, podgorička policija je u Ulici španskih boraca kontrolisala vozilo kojim je upravljao J.M., a koji je policijskim službenicima na uvid dao lažna lična dokumenta, na ime druge osobe”, pojašnjavaju iz Uprave policije.

Kroz provjere, policijski službenici su utvrdili da je za ovom osobom raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Beograd.

“Ovo lice Republika Srbija potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 11 mjeseci, zbog izvršenog krivičnog djela falsifikovanje isprave u vezi sa krivičnim djelom navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. On je lišen slobode zbog izvršenog djela na teritoriji naše države, a dalji postupak oko eksradicionog postupka je u toku”, zaključeno je u saopštenju.

Foto: Ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA