Uhapšen maloljetnik osumnjičen za ubistvo u pokušaju u Nikšiću

Nikšićka policija uhapsila je starijeg maloljetnika zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu osobe stare 24 godine, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da je maloljetnik, upotrebom hladnog oružja – noža, nanio oštećenom ubodnu ranu u predjelu leđa usljed kojeg udarca je oštećeni zadobio tjelesne povrede i on je hospitalizovan u Opštoj bolnici Nikšić na dalje liječenje.

„Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je događaju prethodila svađa koja se desila tokom noći ispred jedne diskoteke između više lica a u kojoj je jedan od aktera događaja osumnjičeni stariji maloljetnik, izvršilac ovog krivičnog djela“, kazali su iz Uprave policije.

Preduzetim mjerama i radnjama u fazi izviđaja, kako se navodi, utvrđeno je da je oštećeni sa šest osoba došao ispred kuće u kojoj stanuje osumnjičeni kako bi riješili nesuglasice od prethodnog događaja koji se desio tokom noći.

„Tada je došlo do verbalne rasprave između članova porodice osumnjičenog lica i gore navedenih lica koja su bila u društvu oštećenog, te je u jednom momentu osumnjičeni maloljetnik nanio pomenute povrede oštećenom. Oštećeni je lice koje je tokom prethodnog mjeseca krivično procesuirano zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, budući da je nikšićka policija kod njega pronašla revolver Magnum i nož na rasklapanje i tom prilikom spriječila nastupanje teže posljedice između više lica“, navode iz policije.

Riječ je, kako kažu, o osobi koja je izvršilac krivičnih djela i prekršaja sa elementima nasilja.

„Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su pravovremenom intervencijom, a postupajući po prijavi, spriječili dalju eskalaciju sukoba, povrijeđenog transportovali do bolnice radi ukazivanja medicinske pomoći, a osumnjičenog lišli slobode na licu mjesta događaja, pronašli sredstvo izvršenja – nož, i pored osumnjičenog i oštećenog lica u službene prostorije doveli 12 lica koja su zatečena u kući osumnjičenog lica sa obije strane radi prikupljanja obavještenja i utvrđivanja njihove odgovornosti“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako dalje navode, osumnjičeni maloljetnik će u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti sproveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

„U odnosu na prethodni događaj zbog čega je došlo do ovog incidenta, kao i u odnosu na ostale aktere događaja formirana su dva predmeta pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću, u odnosu na 17 lica, o čemu će se nakon ocjene spisa predmeta postupajući državni tužilac izjasniti o eventualnim postojanjima bića krivičnog djela ili prekršaja“, kazali su iz Uprave policije.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA