Ubistvo Vujovića: Potvrđena optužnica protiv Vojvodića i Đikanovića

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici, potvrdilo je optužnicu protiv Dražena Vojvodića i Novice Đikanovića zbog ubistva Vidaka Vujovića, saopštila je Pobjedi samostalna savjetnica za odnose sa javnošću tog suda Marija Raković.

Podsjećamo, Više državno tužilaštvo je na ročištu 28. septembra podiglo optužnicu protiv Dražena Vojvodića (37) i Novice Đikanovića (38) zbog sumnje da su 31. marta, u mjestu Šteke, u Podgorici, na podmukao i svirep način ubili Vidaka Vujovića.

Kako je navedeno u optužnici, oni su namamili Vidakovića da dođe u nenaseljeni dio Šteka. Vojvodić ga je vozilom ,,golf 5“ dovezao do tamo i ispalio najmanje četiri projektila iz pištolja marke ,,CZ M57“, cal. 7,62 mm, fabričkog broja C-11295.

Vujović je bio živ i okrivljenom govorio ,,nemoj“, a sve to je gledao Đikanović.

Nakon toga, polili su tijelo benzinom i zapalili. da bi potom zajedno napustili lice mjesta, te je dana 12. aprila 2023. godine, okrivljeni Đikanović Novica, u svojoj porodičnoj kući, u mjestu Farmaci, u Podgorici bez odobrenja nadležnog organa držao sedam komada pištoljske municije cal. 9×19 mm. Vojvodić i Đikanović nijesu iznosili svoju odbranu i branili su se ćutanjem.

Predstavnik oštećene porodice Vujović je izjavio da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv okrivljenih i postavlja imovinsko pravni zahtjev za naknadu štete, koji će precizirati u daljem toku postupka. Istražitelji su o ubistvu saznali 8. aprila kada ih je obavijestio građanin da je oko 10 sati na makadamskom putu ugledao ugljenisani leš.

U spisima predmeta nalazi se i iskaz svjedokinje kojoj je Vojvodić 1. aprila poslije ponoći, putem društvene mreže Instagram, tražio da se vide.

-Našli su se u Ulici Marka Radovića, iza šoping centra ,,Big Fashion“ i vozilom krenuli u pravcu Zabjela, preko krivog mosta. Primijetila je da se sa Draženom nešto dešava, piše u optužnici.

Ubrzo nakon toga, Dražen je upalio snimak na kojem je vidjela momka kako leži na boku na travi, leđima okrenut.

Svjedokinja je ispričala da je vidjela lice iz profila, da ne može da opiše lik tog momka, ali da je u tom trenutku momak sa snimka bio živ jer je pomjerao noge, da misli da je u tom trenutku govorio ,,nemoj“, a potom je u pozadini snimka čula kako se Dražen Vojvodić smije i čula jedan pucanj koji je pogodio žrtvu.

Počela je da gura Dražena i pitala ga zašto je to uradio. On joj je, kako tvrdi, kazao da je on htio njega da ubije.

Ispričala je da nije znala ime ubijenog mladića dok nije vidjela u medijima i da to policiji nije prijavila jer se bojala za svoj i život svoje porodice.

U optužnici se našao i iskaz svjedoka kojem je Đikanović 8. aprila pod dejstvom alkohola ,,i još nečega“ rekao kako mu je život dojadio, da ne može više da živi, kako je ubio nekog špijuna, ali nije vjerovao u to što čuje.

Tri dana kasnije, Đikanović ga je pozvao da mu pozajmni 20 eura i tog dana vidio da je objavljena vijest o ubistvu u Podgorici, zbog kojeg je priveden Vojvodić, koji je Đikanovićev prijatelj.

U optužnici je navedeno da je Vujović bio teškog materijalnog stanja i da se od januara družio sa Vojvodićem koji mu je nudio da izvrše neku pljačku.

Vojvodić i Đikanović su ranije osuđivani.

Oni su optuženi za krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA