U Višem tužilaštvu formiran predmet povodom smrti bebe u nikšićkoj bolnici

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom smrti bebe u Opštoj bolnici u Nikšiću, saopšteno je iz Višeg suda. Iz Tužilaštva kojim rukovodi Lepa Medenica, navedeno je da se predmet nalazi u fazi izviđaja. 

-Od strane tužilaštva je data naredba za obdukciju tijela bebe, koji zapisnik o obdukciji još nije dostavljen tužilaštvu. Tokom izviđaja prikupiće se kompletna medicinska dokumentacija vezano za navedeni slučaj i preduzeti i druge mjere i radnje za kojima se ukaže potreba, a sve u cilju donošenja odluke u predmetu – navode iz Suda.

U nikšićkoj bolnici, prije tri dana je preminula beba stara dva dana. Naložena je obdukcija, nakon koje će biti utvrđen tačan uzrok smrti novorođenčeta. 

Učesnici protesta ispred nikšićke bolnice, koji su sinoć organizovali građani zajedno sa roditeljima čija je beba preminula prije tri dana u toj ustanovi, zatražili su da direktorica Dušanka Milatović- Perović podnese ostavku. MilatovićPerović je okupljenim kazala da će nakon što se dostavi nalaz obdukcije i eventualno utvrdi odgovornost nekog od medicinskg osoblja razmisliti o podnošenju ostavke.

Tokom protesta je intervenisala i policija nakon što su učesnici protesta pokušali da uđu na interno odjeljenje nikšićke bolnice.

foto:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA