U Tivtu uhapšena osoba sa međunarodne potjernice

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat, sprovodeći aktivnosti u okviru istrage ciljanog traganja i razmijene informacija kroz međunarodnu operativnu saradnju, lišili slobode R.B. (31) za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Bratislava”,saopšteno je iz Uprave policije. .

“Međunarodno traženi R.B. lišen je slobode na području opštine Tivat.

Ovo lice Slovačka potražuje zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, učešće u kriminalnoj organizacije i pružanje podrške kriminalnoj organizaciji i krivično djelo pranje sredstava stečenih kriminalnom aktivnošću. R.B. je početkom 2020. godine, u Slovačkoj postao pripadnik kriminalne organizacije

sa ciljem izvršenja kriminalne aktivnosti kao što je teška prevara u vezi sa subvencijama i legalizacija sredstava stečenih kroz ovu kriminalnu aktivnost”, navode iz Uprave policije.

Članovi teekriminalne organizacije, ističu, sprovodili su aktivnosti kojima su Centralnom birou za rad, socijalne i porodične poslove nanijeli finansijsku štetu u iznosu od 13.728.355,92 eura.

“Traženom licu je od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor. Slijedi dalja komunikacija pravosudnih organa Slovačke i Crne Gore”, saopšteno je.

foto:ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA