U Sarajevu uhapšen crnogorski državljanin Dragan Gajić

Crnogorski državljanin Dragan Gajić uhapšen je u Bosni i Hercegovini zbog sumnje da se bavio organizovanom preprodajom narkotika, prenijeli su mediji iz te zemlje.

Ministarstvo unutrašnjih polova Republike Srpske saopštilo je da D.G. uhapšen na području Istočne Ilidže (Sarajevo) u okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva „Golub“.

„Osoba je lišena slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘Organizovani kriminal’ iz člana 250 KZBiH, a u vezi sa krivičnim djelom ‘Neovlašćeni promet opojnim drogama’ iz člana 195. stav 1. KZBiH“, navodi MUP u saopštenju.

Dodali su da se aktivnosti u navedenoj istrazi realizuju u saradnji sa Graničnom policijom BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, čijem će tužiocu Gajić biti predat nakon kriminalističke obrade.

Mediji iz BiH pišu da se Gajić dovodi u vezu sa neovlašćenim prometom većih količina opojnih droga koje su krijumčarene iz Crne Gore na područje BiH, kao i skladištenje i daljnju prodaju.

Dnevni Avaz navodi da je Gajić i ranije bio na Interpolovoj potjernici zbog krijumčarenja droge.

Isti list piše da je on 2012. godine uhapšen u BiH kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe i da je tada potpisao sporazum s Tužilaštvom BiH, zbog čega je osuđen na tri godine zatvora. Pobjegao je nakon što je pušten na slobodu do početka izdržavanja kazne.

Privođen je i prije tri godine u Sarajevu, kada se s još jednom osobom, lažno predstavljao kao policajac i pokušao da reketira vlasnika jedne firme.

Izvor: Vijesti

Foto: Ilustracija

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA