U Podgorici oduzeto dva kilograma kokaina, vrijedan skoro pola miliona

Podgorička policija oduzela je dva kilograma kokaina namijenjenog za uličnu prodaju i uhapsila državljanina Turske M.B. (40) i crnogorsku državljanku M.F.B. (40), saopšteno je iz Uprave policije. Ulična vrijednost droge procjenjuje na skoro pola miliona eura.

Podgorička policija je danas u ulici Partizanski put zaustavila vozilo marke „VW Passat“ podgoričkih registarskih oznaka u kojem su se nalazili uhapšeni.

„Detaljnom kontrolom vozila kriminalistička policija je pronašla i oduzela dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje, za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine od oko dva kilograma, kao i jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je heroin“, saopšteno je iz policije.

Preliminarnim analizama je utvrđeno da je pronađeni kokain najviše čistoće i kvaliteta, a kriminalistička obrada upućuju na sumnju da je navedni kokain prokrijumčaren u našu državu sa namjerom stavljanja u dalju tzv. uličnu prodaju na području Crne Gore.

„Procjenjuje se da bi ulična vrijednost kokaina, ove čistoće i kvalitat, miješanjem radi dobijanja na količini, iznosila skoro pola miliona eura“, dodaju iz policije.

Oduzeta opojna droga biće vještačena u Forenzičkom centru Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.B. i M.F.B. uhapse zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: Uprava policije

NIKŠIĆ PROGNOZA