U Ostrosu oduzeto oko 750 kilograma duvana, oružje, municija

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Bar su danas, postupajući po prethodno pribavljenim naredbama nadženog sudije, izvršili pretrese na pet lokacija na području Ostrosa, sa ciljem pronalaska oružja u ilegalnom posjedu i suzbijanja nelegalne trgovine, saopšteno je iz policije.

„Policija je pretresima na ovim lokacijama pronašla i oduzela 717 kilograma nerezanog i 34 kilograma rezanog duvana, tri pištolj i određenu količinu munije. Tri lica će odgovarati krivično, a jedno prekršajno“, navode u saopštenju.

Krivična prijava je podnijeta protiv B.T. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija je kod njega pronašla i oduzela pištolj marke CZ M57 kalibra 7,62mm. 

„Pretresom kod M.R. pronađeno je 26 komada municija kalibra 7,62 mm, te je protiv njega takođe podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Licu D.M. je izdat prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o oružju. Pripadnici policije su kod njega pronašli pištolj marke CZ kalibra 7,62mm za koji je posjedovao oružni list, istekle važnosti. Osim toga, iz preventivnih razloga od lica Đ.S. je oduzet pištolj marke Magnum 357, a za koji vlasnik posjeduje važeći oružni list“, navode iz policije.

U odnosu na aktivnosti policije u vezi nelegalne trgovine, do sada, tužilac je naložio da se protiv T.B. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja. 

Dalje policijsko – tužilačke mjere i radnje, u odnosu na oduzeti duvan, su u toku. 

Izvor: Dnevno

Foto: UP

NIKŠIĆ PROGNOZA