U Nikšiću uhapšene tri osobe zbog nanošenja teških tjelesnih povreda

Službenici nikđićke policije su, preduzimajući mjere i radnje na rasvijetljavanju događaja od 2. avgusta u kojem su dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede, identifikovali i uhapsili N.G. (29), N.R. (27) i M.M. (23) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda.

“Oni su, kako se sumnja, tokom noći 2. avgusta ispred ugostiteljskog objekta „Montenegro pub” u ulici Novice Cerovića fizički napali oštećene M.B. (23) i K.B. (23), koji su tom prilikom zadobili teške tjelesne povrede, M.B. u vidu loma nosne i sinusne kosti, a K.B. u vidu preloma vilične kosti”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni N.G., N.R. i M.M. su po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću uhapšeni zbog gore navedenog djela.

Podsjećamo da su N.G. i N.R. u prethodnom mjesecu, takođe krivično procesuirani zbog izvršenja istovrsnih krivičnih djela protiv života i tijela, gdje su na isti način dvojici mladića nanijeli teške tjelesne povrede sa prelomom kosti lica – vilice.

“Osim toga, pripadnici Odjeljenje bezbjednosti Nikšić su pokrenuli prekršajni postupak protiv odgovornog lica u pravnom licu ugostiteljskog objekta „Montenegro pub”, a shodno članu 36 Zakona o javnom redu i miru, zbog neprijavljivanja narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu, a za koji prekršaj je zaprijećena novčana kazna u iznosu do 1.000 eura. Takođe, policijski službenici su pokrenuti prekršajni postupak i protiv pravnog lica po istom osnovu, a shodno Zakonu o javnom redu i miru, za koji prekršaj je zapriječena novčana kazna od 1.500 eura”, naveli su iz policije.

Zbog neprijavljivanja narušavanja javnog reda i mira u još dva ugostiteljska objekta policijski službenici će pokrenuti prekršajne postupke protiv pravnih lica i odgovornih lica u pravnim licima.

“Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad” podsjećaju odgovorna lica da su dužni da prijave narušavanje javnog reda i mira, kao i vršenje krivičnih djela, u njihovim ugostiteljskim objektima, i da taj način doprinesu stvaranja stabilnog i povoljnog ambijenta za građane”, kazali su iz policije.

NIKŠIĆ PROGNOZA