U incidentu na moru u Boki povrijeđen dječak iz Rusije: Gliser udario kupača kod Žanjica

Pomorsko operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) sinoć oko 19 sati primio je informaciju da je kod plaže Žanjic na ulazu u zaliv Boke Kotorske, još neidentifikovani gliser tamnije boje dužine sedam do osam metara, udario dječaka koji se kupao u moru.

Ljudi koji su bili na plovilu koje je udarilo dječaka su povrijeđenu osobu izvukli iz mora i odmah prevezli do marine u Meljinama.

Dječak, ruski državljanin, koji je prema prvim informacijama, u incidentu zadobio lakše tjelesne povrede, medicinski je zbrinut i zadržan na daljem liječenju u bolnici Meljine.

„U skladu sa procedurama, UPSUL je odmah o prijavljenom nam incidnetu, obavjestila Inspekciju sigurnosti pomorske plovidbe Kotor, Lučku kapetaniju Kotor, Sektor granične policije Herceg Novi i Nacionalnu komisiju za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda u vazdušnom, željezničkom i pomorskom sapobraćaju KINNS kako bi što prije, svako iz svoje nadležnosti, preduzeo radnje oko istrege ove pomorske nesreće i okolnosti povrijeđivanja dječaka koji se kupao na plaži Žanjic“, kazao je sinoć “Vijestima” pomoćnik direktora UPSUL Žarko Lukšić.

NIKŠIĆ PROGNOZA