Tužilac podnio optužni predlog protiv Lepe Medenice i traži njeno razrješenje

Disciplinski tužilac podnio je optužni predlog protiv rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice, kojim je traženo njeno razrješenje, saznaje Dan.

Predlog za razrješenje Medenice Tužilačkom savjetu uputio je ministar pravde Marko Kovač. Na taj korak ministar se odlučio zbog sumnje da je šefica podgorickog Višeg tužilaštva vršila neprimjeren uticaj na tadašnje kolege iz Osnovnog drzavnog tužilaštva u Podgorici Vukasa Radonjića i Nikolu Boričića u predmetu „Belivuk- Miljkovic“.

Optuzbe protiv Medenice oni su iznijeli na sjednici Odbora za politicki sistem, pravosudje i upravu. Radonjic, tadasnji tuzilac u ODT Podgorica, sada specijalni tuzilac rekao je da je nakon hapsenja dvojice sluzbenika MUP- a dobio poziv od Medenice koja mu je trazila da ih pusti. Da je Medenica zvala sporne noci potvrdio je i Boricic koji je tada rukovodio Osnovnim drzavnim tuzilastvom u Podgorici. Nakon tih izjasnjenja Kovac je trazio sluzbenu zabiljesku o tim navodima koju je predao tuzilac Radonjic. Posto mu je dostavljena, podnio je predlog za razresenje Medenice.

izvor,foto:DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA