Tokom žurke u Kotoru kod tri lica pronađena droga, dva lica uhapšena

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, postupajući po planskim aktivnostima u cilju sprečavanja i suzbijanja ulične prodaje opojnih droga u Kotoru u noći 13. na 14. maj u jednom noćnom klubu u tom gradu izvršili kontrolu tri lica i pronašli opojnu drogu, saopšteno je iz Uprave policije.

– Kod P.V. (20) iz Podgorice pronađeno je 26 tableta sintentičke droge ekstazi. Sa događajem je upoznat tužilac koji se izjasnio da se u radnjama P.V. stiču elementi krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te da se osumnjičeni liši slobode – navode iz policije.

Kako dodaju, kontrolisan je i D.K. (18) iz Podgorice.

– Kod njega su pronađena četiri manja pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Po nalogu postupajućeg tužioca, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga protiv ovog lica podnijeta je krivična prijava u redovnom postupku – kaže se u saopštenju.

Navode da je kontrolom lica R.S. (25) sa prebivalištem u Herceg Novom pronađena je jedna tableta sintetičke droge ekstazi i tri ručno pravljene cigarete sa sadržajem opojne droge marihuana, tzv. „džoint“.

Tužilac se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela. Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, dodaje se 

– Opojna droga je od ovih lica oduzeta i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije – navode iz policije.

Sluzbenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, osim toga, 7. maja kontrolisali još tri lica kod kojih su pronađene manje količine opojne droge marihuana. Protiv njih će biti podnijete prekršajne prijave, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Dan

Foto: Ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA