Tokom vikenda uhapšena 53 vozača

Policija je tokom vikenda uhapsila 53 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, narkotika i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

“Tokom prethodnog vikenda, od 5. do 8. aprila  na crnogorskim putevima evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba zadobila teške, a 16 lake tjelesne povrede. U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 169 prekršajnih prijava, izdali 1.154 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 17 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 53 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, od čega izdvajamo 40 vozača lišenih slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 10 vozača lišenih slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i tri vozača lišena slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima”, navedeno je u saopštenju UP.

Od ukupnog broja uhapšenih njih 15 je lišeno slobode u Podgorici.

“Od čega 12 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, dva vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i jedan vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti ZOBS-a; osam vozača je lišeno slobode u Kotoru, svi zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini; kao i osam vozača u Nikšiću (od čega šest vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini i po jedan vozač zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti ZOBS-a)”, dodaju iz policije.

Osim toga, obavještavamo sve vozače da je prestala da važi naredba o obaveznoj upotrebi pneumatika za zimsku upotrebu, te je potrebno izvršiti zamjenu zimskih pneumatika sa odgovarajućim, jer sa povećanjem spoljne temperature vazduha, raste i temperatura asfaltne podloge, što sve utiče na karakteristike pneumatika i u krajnjem na zaustavni put vozila, naveli su iz policije.

“Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju”, poručuju iz policije.

Foto: Dnevno

NIKŠIĆ PROGNOZA