Tokom „Lejk festa“ sankcionisano 69 vozača zbog alkohola i 10 osoba zbog narkotika

U cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, bezbjednosti saobraćaja i sprječavanja izvršenja krivičnih djela službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzimali mjere i radnje prije, u toku i nakon održavanja muzičke manifestacija „Lejk Fest 2023” koja je održana u Nikšiću. Festival je pored jezera Krupac održan od 4-6-avgusta.

Iz Uprave policije su saopštili da je toj muzičkoj manifestaciji tokom tri noći održavanja prisustvovalo oko 15.000 građana iz Crne Gore i okruženja.

„Tokom petka, subote i nedjelje preduzimajući mjere pojačane kontrole bezbjednosti saobraćaja policijski službenici su sankcionisali 69 vozača zatečenih da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, u vezi čega su podnijeli 40 prekršajnih prijava, izdali 29 prekršajnih naloga i lišili slobode 14 lica. Napominjemo da su u periodu od 4. do 6.avgusta 2023. godine registrovane dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom, dok nije bilo narušavanja javnog reda i mira i izvršenih krivičnih djela. Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su takođe, tokom održavanja navedene muzičke manifestacije, postupali po planskim aktivnostima usmjerenim na sprječavanje zloupotreba opojnih droga. S tim u vezi, policijski službenici su prekršajno procesuirali 10 lica zbog izvršenih prekršaja iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga, od kojih su lišena slobode tri lica“, navedeno je u saopštenju.

foto: ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA