Tivat: Službenik UIKS-a zatečen sa službenim pištoljem ispred kazina

Tivatska policija je, postupajući po prijavi da se ispred jednog ugostiteljskog objekta nalazi više osoba koje posjeduju oružje, uhapsila M.R. (33), službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, saopšteno je iz Uprave policije. 

„Naime, sinoć pola sata nakon ponoći policiji je prijavljeno da se ispred jednog ugostiteljskog objekta nalazi više lica i da su naoružani. Pripadnici tivatske policije su odmah izašli na lice mjesta, a prijavljene osobe su zatečene ispred kazina „Salon Prive“. Policija je legitimisala osam lica, od kojih se njih pet predstavilo kao službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. 
Pregledom lica, kod M.R. je pronađen pištolj sa okvirom i devet komada municije, kao i službena legitimacija UIKS-a. Isti se izjasnio da je riječ o službenom pištolju koji mu je dat na lično zaduženje, te da se ne nalazi na dužnosti“, navodi se u saopštenju Uprave policije. 

Sve zatečene osobe su pozvane da pristupe u službene prostorije radi prikupljanja obavještenja. Iz policije su kazali da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se M.R. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

„Službeno vozilo, koje je M.R. takođe imao na zaduženju, nije oduzeto već je po nalogu tužioca trasportovano na službeni parking Odjeljenja bezbjednosti Tivat. Nakon privoda nadležnom državnom tužiocu M.R. je pušten da se brani sa slobode. Pripadnici policije preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju eventualnog procesuiranja i drugih lica, kao i na utvrđivanju eventualnog postojanja nekog drugog krivično djela ili prekršaja, a u koordinaciji sa postupajućim tužioce“, zaključuju iz policije.

Foto: Radio Tivat

NIKŠIĆ PROGNOZA