Suđenje za ubistvo Slavoljuba Šćekića 19. septembra

Suđenje za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića zakazano je za 19.septembar. To je potvrdila sestra pokojnog policijskog funkcionera, Slavica Šćekić.

„Ovo suđenje traje nesrazmjerno dugo. Punih 17 godina. Skoro dvije decenije. I vrapci na grani znaju da ovako dugo suđenje nije u redu. Niti bi smjelo da bude. Ali jeste. Zabrinjavajuće je što premijera u tehničkom mandatune dotiče slučaj ubistva moga brata. A moralo bi, naročito kada se zna da je moj brat ubijen samo zato što je štitio ovu državu i narod od mafije i organizovanog kriminala“, istakla je Slavica Šćekić. 

Podsjetimo, krajem avgusta navršilo se 18 godina od ubistva istaknutog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića a crnogorske institucije još nijesu dale potpuni odgovor na pitanje ko je odgovoran za taj zločin.

Slavoljub Šćekić ubijen je ispred svoje kuće u Podgorici, u naselju Tološi, sat iza ponoći 30. avgusta 2005. godine.

Optuženi Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Šćekić i Ljubo Vujadinović su u više presuda osuđeni na po 30 godina zatvora za ovo ubistvo, ali su drugostepena vijeća obarala te presude. Kako je ranije saopštvano, razlog su bile bitne povrede odredaba krivičnog postupka, koje su često rezultirale povredom prava na odbranu i pravično suđenje.

Promijenjeno je i više sudskih vijeća, a slučaj je dospio i do Ustavnog i Suda za ljudska prava u Strazburu.

Foto: TVCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA