Suđenje prekinuto zbog zdravstvenih problema Bigovića

Suđenje za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića u Apelacionom sudu prekinuto je danas, zbog zdravstvenih problema jednog od okrivljenih Ljuba Bigovića. Kako je Portalu RTCG kazala Slavica Šćekić, sestra pokojnog policijskog inspektora, suđenje je prekinuto i biće nastavljeno 22. novembra.

Ona je saopštila i da su danas svjedočili vještaci hemijske struke Aleksandar Ivanović i Nikola Božović, koji su kazali da u svemu ostaju pri nalazu iznijetom 2009. godine. 

Svjedočio je i vještak telekomunikacione struke Predrag Boljević, ali je zbog zdravstvenog stanja jednog od okrivljenih to moralo da bude prekinuto. Okrivljeni Bigović je vraćen u pritvor. 

Šćekić je rekla da će vještak Oliver Stojković, iz Beograda, biti pozvan za naredno suđenje. 

Podsjetimo, krajem avgusta navršilo se 18 godina od ubistva istaknutog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića a crnogorske institucije još nijesu dale potpuni odgovor na pitanje ko je odgovoran za taj zločin.

Slavoljub Šćekić ubijen je ispred svoje kuće u Podgorici, u naselju Tološi, sat iza ponoći 30. avgusta 2005. godine.

Optuženi Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Šćekić i Ljubo Vujadinović su u više presuda osuđeni na po 30 godina zatvora za ovo ubistvo, ali su drugostepena vijeća obarala te presude. Kako je ranije saopštavano, razlog su bile bitne povrede odredaba krivičnog postupka, koje su često rezultirale povredom prava na odbranu i pravično suđenje.

Promijenjeno je i više sudskih vijeća. 

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA