Suđenje Mujoviću i grupi odgođeno zbog udesa: Skoro tri godine čekaju da iznesu odbranu

U podgoričkom Višem sudu i danas je odloženo suđenje grupi koja se tereti za izvršenje teških krivičnih djelaa gdje je prvooptuženi Radovan Mujović.

Razlog odlaganja je, kako je saopštio sudija Igor Đuričković, udes na ulazu u Podgoricu zbog kojeg dva optužena nisu mogla pristupiti sudu jer je saobraćaj bio blokiran.

Tako dio grupe optuženih u ovom predmetu skoro tri godine čeka u pritvoru da počne suđenje i da iznese odbranu.

Podsjećamo, ovom optužnicom su obuhvaćeni Radovan Mujović, Vasilije Rafailović,  Petar Lipovina, Mitar Marković, Filip Knežević, Žarko Pejaković, Lazar Nedović, Aleksandar Ćetković, Boško Pavlović, Jovan Mirković, Aleksandar Stevanović, Marko Zorić, Nikola Marić, Uroš Đurđevac, Filip Bešović, Goran Rakočević, Ivan Brnović, Nikola Drecun, Mošo Paović, Aleksandar Đurđevac, Uroš Vučinić, Davor Avdić i Nemanja Zurovac.

Istraga je navela da je pokretanjem ovog predmeta riješen veći broj krivičnih djela koji se povezuje sa organizovanim kriminalom.

Prema navodima istrage za ovu grupu se vezuje i  pokušaj ubistva boksera Dragana Radonjića na Cetinju 2017. godine, napad  na  ugostitelja Branka Rafailovića, napad na lokal  „Tani“ 2019. vlasnika Ranka Radulovića,  podmetanje požara na pet vozila Miloša Đuričkovića i Igora Vušurovića, podnijete su prijave protiv osoba koje su planirale ubistvo Marka Ljubiše Kana.

Prema navodima optužnice, Mujović je sa nepoznatim pripadnicima kriminalne organizacije naložio da 27. avgusta 2019. u Budvi ubiju Kana i druge osobe sa kojima je bio u društvu.

Izvor: DAN

Foto: Vijesti

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA