Sud u Beranama pustio Senića, Raičevića i Jevrića na slobodu

Stefan Senić (32), Srđan Raičević (45) i Lazar Jevrić (27), koji su uhapšeni prije tri dana u Beranama tokom policijske racije u jednom ugostiteljskom lokalu u tom gradu, odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, Ivana Došljaka, ujedno i predsjednika te sudske institucije, pušteni su da se brane sa slobode.

Time je, naveli su danas iz beranskog suda, odbijen prijedlog Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama da se Seniću, Raičeviću i Jevriću odredi pritvor zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Seniću se na teret stavlja i krivično djelo teška krađa.

Njih trojica uhapšeni su tokom policijske racije u jednom ugostiteljskom lokalu.

Racija je uslijedila nakon što je policija obaviještena da proslavi u Beranama prisustvuju bezbjednosno-interesantne osobe, članovi visokorizičnih kriminalnih grupa, da je više ljudi naoružano i da je došlo do upotrebe vatrenog oružja i šenlučenja.

Tokom racije oduzeta su tri pištolja od uhapšenih Senića, Raičevića i Jevrića, a sa lica mjesta su izuzete i čaure i poslate na vještačenje.

Njima su izrečene mjere nadzora – zabrana pristupa ili sastajanja sa osobama čije je saslušanje u svojstvu svjedoka predloženo, “na razdaljini koja ne može biti manja od 100 metara”.

Foto: Ilustracija/Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA