Stojanović došao na ročište za kontrolu optužnice

Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović došao je u podgorički Viši sud povodom kontrole optužnice u predmetu koji Spcijalno državno tužilaštvo vodi protiv njega.

SDT Stojanovića sumnjiči za krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija. On je, kako se sumnja, zloupotrebom službenog položaja oštetio državnu kasu za 112.504 eura.

– Iz dokaza prikupljenih u izviđaju i istrazi proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni, 31. marta 2018. godine, u Podgorici, kao službeno lice i javni funkcioner, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, pribavio drugom imovinsku korist i drugom nanio štetu, a vrijednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od trideset hiljada eura, jer je, u svojstvu direktora Uprave policije Crne Gore, koji rukovodi njenim radom, a nakon što je saznao da je u Podgorici zaustavljen kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije i u namjeri da spriječi da policija, u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku i Pravilnikom o načinu obavljanja određenih policijskih poslova i primjeni ovlašćenja u obavljanju tih poslova, prikuplja obavještenja od vozača kamiona, privremeno od njega oduzme kamion i cigarete, kako bi se obezbijedili predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz i podnese krivičnu prijavu državnom tužiocu, izdao naređenje da policija vozača pusti da kamionom sa cigaretama nastavi kretanje -precizirao je ranije u saopštenju državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Dodaje se da je Stjanović, na navedeni način, svom prijatelju i vozaču kamiona pribavio imovinsku korist u visini vrijednosti cigareta, u iznosu od 126.000 eura, a Budžetu Crne Gore nanio štetu u visini neplaćenih dažbina, u iznosu od 112.504 eura, jer su cigarete morale biti oduzete.

Takođe, iz dokaza prikupljenih u prethodnom postupku proizilazi osnovana sumnja i da je okrivljeni, u novembru prošle godine, bez odgovarajuće isprave o oružju, u porodičnoj kući, u Podgorici, držao vatreno oružje – pištolj, koji je policija pronašla pretresanjem.

Foto: Dan/Lazar Ružić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA