Spasojević: Mihajlović učestvovao u ubistvu Baltića

U ubistvu Kotoranina Davorina Baltića navodno je učestvovao i Goran Mihajlovića .

To je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu kazao Nikola Spasojević tadašnji član kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a sada saradnik tužilaštva u tom postupku.

To je, prenosi Nova.rs, rekao odgovarajući na pitanje advokata porodice, kasnije ubijenog Mihajlovića.

Baltić je ubijen 1. januara 2018. godine u Beogradu. Na njega je ispaljeno više hitaca u garaži jedne zgrade na Vračaru. Prema policijskim podacima Baltić je bio visokopozicionirani član kavačkog člana.

Mihajlović je ubijen u aprilu 2019. a za njegovu likvidaciju optužena je grupa Belivuka i Miljkovića.

Baltić je ubijen dok je svojim automobilom „golf 7“ ulazio u garažu zgrade u kojoj je živio na Vračaru. Egzekutori su iz automatske puške i pištolja na Baltića ispalili nekoliko desetina metaka. U kolima pored njega sjedjela je policajka Marija Nikolić, inače, kako su mediji tada pisali, njegova kuma, koja je u vatrenom obračunu prošla bez povreda.

Protiv nje se naknadno vodio postupak pred Višim sudom u Beogradu. Na suđenju je tvrdila da nije znala da je Baltić kriminalac, što je bilo sumnjivo jer se za njim bila tada raspisana potjernica. Čak su i sami policajci koji su svjedočili tokom postupka protiv Nikolićeve rekli da je ona to morala da zna.

Cio snimak brutalne likvidacije zabilježile su nadzorne kamere zgrade u kojoj je ubijeni Baltić živio, a pomenuti video-zapis su tek sada, nakon više od dvije godine od zločina.

Na snimku vidi se kako ubrzo za Baltićem u garažu ulaze dvije osobe, kruže oko njegovog automobila i kreću da pucaju. Jedan napadač imao je pištolj, dok je drugi u ruci držao poluautomatsko oružje. Egzekutori su bili toliko precizni da su ubili samo Baltića, dok je policajka pored njega prošla bez povreda.

Izvor: Vijesti

Foto: Printscreen

NIKŠIĆ PROGNOZA