Slučaj „stambeni krediti“: Radonjić saslušava poslanike DPS-a i SD-a

U specijalnom državnom tužilaštvu danas počinje saslušanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata Crne Gore (SD), kojima je Skupština skinula imunitet povodom slučaja  dodjele stanova i stambenih kredita. 

Tužilačko-istražni postupak vodi državni tužilac Vukas Radonjić.

Ovom istragom obuhvaćeni su Predrag BoškovićDragica SekulićIvan BrajovićDamir Šehović, Suzana Pribilović. Predmet je formiran i protiv Budimira ŠegrtaSanje VlahovićSuada NumanovićaDražena MiličkovićaOsmana NurkovićaJelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića

Za danas je planirano saslušanje Boškovića, Numanovića i Sekulić. 

Državni tužilac Radonjić utvrđuje osnov sumnje koja se odnosi na to da su tadašnji  članovi Vladine Komisije za stambena pitanja suprotno  propisima dodjeljivali stanove i kredite po povoljnim uslovima. Navodno su neki od političkih funkcionera te kredite otplaćivali po povoljnijim ratama od zvanično propisanih.

Podsjećamo, Boškoviću,  Sekulić,  Pribilović,  Brajoviću i Šehoviću 19.aprila je Skupština ukinula  imunite.  Oni su osumnjičeni za  zloupotrebu službenog  položaja. 

 Prema navodima istrage, SDT sumnja da

oni su kao članovi Komisije za stambene potrebe funkcionera donijeli veći broj odluka o dodjeli povlašćenih kredita i stanova,  bez plan rješavanja stambenih potreba za period od 2016. do 2020.

– Tako što su, Predrag  Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno propisima i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura – navodi su istrage. 

Izvor: Dan

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA