Slučaj prevare u Lovćen banci u Herceg Novom: Pretresi u Banja Luci i Trebinju, oduzete pare, oružje, droga…

Crnogorska policija sa kolegama iz Republike Srpske (RS) rasvijetlili su prevaru počinjenu u aprilu u filijali Lovćen banke u Herceg Novom.

„Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Trebinje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i u saradnji sa pripadnicima MUP-a Crne Gore, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, jutros su započeli realizaciju akcije kodnog naziva ‘Lovćen’ koja se odnosi na rasvjetljavanje KD Prevara počinjenog 12.04.2023. godine u Crnoj Gori, gdje je NN lice koristeći falsifikovani lični dokument podiglo sa računa oštećene novac u iznosu od oko 1.300 000, eura“, piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS.

Objasnili su da su pretresi izvršeni na području Banja Luke i Trebinja.

„Na više lokacija koja koriste lica inicijala S.K, I.A. i M.D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 KM, veća količina oružja i municije, narkotičkih sredstava – oko 3 kg marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem gore navedenog KD, ali i drugih krivičnih djela propisanih KZ RS“, piše u saopštenju.

Prevarantkinja, za kojom je policja tragala je, navodno, 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom da se radi o velikom iznosu, obavijestili kada da dođe.

Dan kasnije ona je sa rancem ušetala u banku, uzela novac Budvanki M.O. i otišla.

Izvor: Vijesti

Foto: Privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA