Školi stigao prijeteći mejl: „Doći ću sa granatama, pištoljem i mitraljezom“

Podgorička srednja škola „Vaso Aligrudić“ dobila je jutros u 2.32 sata prijeteći mejl u kojoj se navodi da će „u petak 15.03.2024. godine doći do bloka škole sa tri granate, pištoljem i mitraljezom.“

Direktor škole Ersan Spahić potvrdio je Portalu RTCG da je prijeteći mejl stigao rano jutros, te da je obaviještena Uprava policije i Ministarstvo prosvjete.

„Oko 5 i 45 smo ga pročitali, i obavijestili nastavnike na zvaničnoj viber grupi, da jave učenicima da neće biti redovne nastave. Kao i da će se nastava odvijati onlajn. Isto tako smo odmah obavijestili upravu policije, kao i ministarstvo prosvjete“, rekao je Spahić.

 

„Sjutra, petak 15.03.2024. godine doći ću do našeg bloka škole sa tri granate, pištoljem i mitraljezom. Imat ću dovoljno municije da ubijem svakoga. Kada stignem neće biti nikoga spašenog. Ako vidim bilo koga, pucat ću. Borit ću se do smrti, svaki nastavnik, svaki učenik. Molim Vas, poslušajte moje upozorenje, budite na oprezu i budite spremni. Svima koji ovo čitaju, srećno sutra, neću pokazati apsolutno nikakvu milost“, piše u mejlu.

Direktor škole je istakao da je uprava „obezbijedila efikasnost organizacije da učenici ne budu danas u školi“.

Foto: ETŠ Vaso Aligrudić

NIKŠIĆ PROGNOZA