Skaj prepiska: Lomi, Petar i Zvicer na braniku države…

Početkom oktobra 2020. godine Petar Lazović poslao je Radoju Zviceru fotografiju Mila Đukanovića, uz riječi da šef poručuje kako državu neće dati bez muke velike.

Sada uhapšeni policajac objašnjava vođi kavačkog kriminalnog klana da je sa ocem Zoranom na proslavi povodom rođenja unuka tadašnjeg predsjednika države.

“Šef dobio unuka”, šalje Lazović 3. oktobra 2020. godine oko 18 sati Zviceru.

To je činio preko kriptovane Skaj aplikacije, proizlazi iz transkripata koje je crnogorskim istražiteljima dostavila Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona (EUROPOL).

Slao dokaz da mu otac priča sa Đukanovićem
Slao dokaz da mu otac priča sa Đukanovićemfoto: Skaj/Vijesti

Đukanović nije odgovorio na pitanja Vijesti o posrednoj komunikaciji sa Zvicerom, niti da li su mu mlađi ili stariji Lazović objašnjavali da je Zvicer dobar i da je komita.

Vijesti nemaju informaciju da li se to dogodilo.

Komita je brat

Pola sata nakon prve poruke, bivši agent tajne službe objašnjava šefu organizovane kriminalne grupe da ga je hvalio pred Đukanovićem, ali i drugima koji slave rođenje njegovog unuka.

“Kažem pred svima Komita je brat pravi, a šef kaže – postoje li jos komite? Ja kažem vjerujte nikad jače nisu bile i ako nismo na okupu. Ima i mora da zna pravu braću”, piše Zviceru u to doba pripadnik najznačajnijeg policijskog sektora za borbu protiv mafije kojim je rukovodio njegov otac.

Zviceru potom prenosi atmosferu sa proslave, ali i konstatuje da se Milo “veseli” i “pije”.

“… Šapuće nešto sa Z, muzika dere, Žuti i Jaca i nas 10. Rekoh da si čestitao, zahvaljuju se. Lomi kralj, veli nećemo je dat bez muke velike, na državu misli”, prepričava mu mlađi Lazović navodnu konverzaciju sa tadašnjim predsjednikom države.

Jedna od fotografija na kojoj se vide stariji Lazović i Đukanović
Jedna od fotografija na kojoj se vide stariji Lazović i Đukanovićfoto: Skaj/Vijesti

Nakon Zvicerove packe, objašnjava da on insistira da ga pominje jer moraju “da svi znaju”. Potom mu prosljeđuje fotografije na kojima se, između ostalih, vide Milo Đukanović i Zoran Lazović u prisnom razgovoru, a onda i jednu fotografisanu iznad njihovih glava, uz objašnjenje: “Bliže ne može”…

“Šef sad priča sa Z za tebe, i Z mu kaže da si sa Tiagom (najvjerovatnije Darko Šarić) i da ono što vidi i čuje smatra da si pravi momak. Preneseno od A do Š. Eto tako”, piše policajac vođi kavčana.

Lazović je sa Zvicerom i pripadnicima kavačkog klana često pominjao Đukanovića, a to je činio i odbjegli policajac Ljubo Milović.

U porukama koje je Lazović razmijenio s njim pominju se odnosi u Demokratskoj partiji socijalista, ali i kako je Đukanović “shvatio” ko je Veselin Veljović i distancirao se prije kongresa od njega i Duška Markovića

Đukanović
Đukanovićfoto: Boris Pejović

SDT je u januaru podigao optužnicu protiv tog uhapšenog službenika tajne policije, Zvicera i Milana Vujotića.

U istom predmetu okrivljeni su i Milović, Slobodan Kašćelan, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Prema navodima tužilačkog akta, ta kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Lazović je obuhvaćen i u još nekoliko predmeta SDT-a, a svi se odnose na saradnju sa kavčanima.

Tokom iznošenja odbrane, negirao je izvršenje krivičnih djela, tvrdeći da je članove tog klana hapsio, a ne s njima drugovao.

Iz Lazovićevog pravnog tima ranije su saopštili da izloženost njihovog branjenika javnom mnjenju i osudi traje kontinuirano više od godinu.

Konstatovali su da protiv njega ne postoji nijedan dokaz, osim poruka sa Skaj ECC aplikacije.

foto:Luka Zeković/Boris Pejović/Skaj/Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents