SDT utvrđuje da li je neko od sudija počinio krivično djelo u predmetu „državni udar“

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) koristi prepiske sa Skaj aplikacije kako bi utvrdilo da li je neko službeno lice u predmetu poznatom kao „državni udar“ počinilo krivično djelo.

„Povodom medijskih izvještavanja i izjava drugih društvenih činilaca, upoznajem da je u Specijalnom državnom tužilaštvu od ranije formiran krivični predmet, radi utvrđivanja osnova sumnje da li su službena i druga lica, postupanjem u predmetu javnosti poznatom kao ‘državni udar’, učinila krivično djelo iz njegove stvarne nadležnosti. U tom krivičnom predmetu, u kojem je u toku izviđaj, se kao dokaz, između ostalog, koristi i komunikacija sa SKY ECC aplikacije, ali i drugi elektronski dokazi, koji su dostavljeni Specijalnom državnom tužilaštvu ili je ono do njih došlo kroz preduzimanje određenih dokaznih radnji“, saopštio je „Vijestima“ portparol SDT-a specijalni tužilac Vukas Radonjić.

„Vijesti“ su prije dva objavile da su uhapšeni i odbjegli policajci Petar Lazović i Ljubo Milović poručivali da ne može da fali novca samo da bi se potvrdilia prvostepana presuda u slučaju „državni udar“, kojom su, između ostalog, dva tadašnja opoziciona lidera osuđena na po pet godina robije.

To se navodi, između ostalog, u transkriptma sa kriptovane Skaj aplikacije koje je crnogorskim istražiteljima dostavio Europol.

Tim povodom dovjica prvostpepeno osuđenih predsjednik Skupštine Andrija Mandić i lide Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević danas su organizovali konferenciju za medije na kojoj su pitali da li je pokrenut postupak protiv Lazovića i Milovića u vezi sa navodnom kupovnom presude Apealacionog suda.

Madnić je saopštio da je uvjeren da je na sličan način kupljena i prvostepena odluka.

Foto: Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA