Šćekić obišao povrijeđene: Zdravstveni sistem efikasno, brzo i sinhronizovano djelovao

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukom Nikovićem, obišao je danas Klinički centar Crne Gore, gdje ih je direktorica Ljiljana Radulović informisala o trenutnom stanju povrijeđenih u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se oko podne dogodila u mjestu Obzovica, na magistralnom putu Cetinje-Budva, a koji su hospitalizovani u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Radulović je upoznala ministra da je sedam pacijenata iz cetinjske bolnice upućeno u KCCG i da se sprovode neophodne dijagnostičke i druge procedure, kao i da je iz cetinjske bolnice najavljen transport još tri povrijeđena.

– Konstatovano je da je zdravstveni sistem efikasno, brzo i sinhronizovano djelovao i u najkraćem roku zbrinuo sve povrijeđene i pružio im neohodnu zdravstvenu zaštitu. Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja, Opšte bolnice Cetinje i pripadnika Uprave policije, uz podršku kolega iz Podgorice i Budve, u najkraćem roku su bile na mjestu nesreće i pružile pomoć unesrećenima – saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Šćekić je u stalnoj komunikaciji i sa direktorom OB Cetinje, dr Ivanom Ivanovićem, gdje je takođe zadržano na liječenju 17 povrijeđenih iz udesa i svi su van životne opasnosti.

Izražavajući žaljenje zbog teške nesreće i izgubljenih života, Šćekić je porodicama nastradalih uputio izraze najiskrenijeg saučešća, a povrijeđenima brz i uspješan oporavak.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA