Sava Nikitović uhapšen u Podgorici

Sava Nikitović, jedan od dvojice optuženih za prošlogodišnji pokušaj ubistva bivšeg direktora Policijske akademije u Danilovgradu Bobana Šaranovića, uhapšen je jutros u Podgorici.

To je Pobjedi nezvanično potvrđeno iz policije.

Nikitović je jutros bio sa nekoliko osoba, a tom prilikom je pronađena psihoaktivna supstanca za koju će istragom biti utvrđeno kome pripada.

Podsjećamo, Nikitović i Radovan Popara su 1. juna prošle godine metalnim šipkama pokušali ubistvo Šaranovića ispred zgrade u kojoj živi.

Šaranović se tog dana spasio sigurne smrti i prošao sa lomom lijeve ruke jer se sekundu prije udara šipke u glavu povukao u unutrašnjost automobila. Nikitović je u istrazi tvrdio da je Šaranovića napao jer ga je dva mjeseca ranije, dok je prisustvovao skupu ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, Šaranović odgurnuo i krenuo fizički da nasrće na njega, upućujući mu vulgarne riječi i psujući mu majku. Popara je tvrdio da on nije učestvovao u napadu i da je samo pokušavao da makne Nikitovića sa Šaranovića.

Sa druge strane, Šaranović je ukazao da ne poznaje napadače i da ih nikada ranije nije vidio, te da smatra da su oni samo izvršioci naručenog napada u klasičnoj sačekuši.

– Cijeneći upornost napadača, grubost i bezobzirnost preduzetih radnji, činjenicu da sa takvim ponašanjem nijesu prestali ni nakon što je oštećeni uspio da im pobjegne, već su naprotiv, sa šipkama u ruci trčali za njim, sa očiglednom namjerom da ga sustignu i dalje nastave sa napadom, ukazuju zaista da su njihove radnje bile usmjerene i upravljene na lišenje njegovog života. Kod ovakvog stanja stvari, odbrane okrivljenih su očigledno sračunate na olakšavanje položaja u ovom postupku, te opovrgnute materijalnim dokazima, kao i iskazom svjedoka oštećenog. Svako drugačije rasuđivanje bilo bi suprotno logičkom zaključivanju. Okrivljeni su krivično djelo počinili sa direktnim umišljajem, odnosno u konkretnoj situaciji bili su svjesni svoga djela i htjeli su njegovo izvršenje – navodi se u optužnici Višeg tužilaštva protiv Nikitovića i Popare.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA