Saslušanje Lazovića za policijsku torturu zakazano za sjutra

Saslušanje službenika Uprave policije Petra Lazovića povodom istrage vezane za navode o policijskoj torturi planirano je za sjutra u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu. Saslušanje je trebalo da se održi 6. novembra, ali je odloženo za sjutra.

– Odbrana nije obaviještena o današnjem saslušanju. Smatram da se radi, vezano za slučajeve torture koje vodi tužilaštvo, o tome da se kompromituje rad policije iz tog perioda kada su određeni članovi kriminalnih grupa uhapšeni –  kazao je 6. novembra advokat Nikola Martinović u izjavi za portal Dan.

Podsjećamo, navodi o policijakoj torturi proistekli su iz SKY komunikacije za koju se sumnja da je pripadala članovima kavačkog klana.  Na osnovu toga ODT istražuje da li je  Lazović mučio tokom hapšenja i pretresa navodne članove škaljarskog klana, Jovana Mrvaljevića i Mila Jovanovića. 

Prema navodima istrage, sumnja se da je tortura nad navedenim licima, a i drugima, izvršena tokom 2020.,2021.godine. Tako, na osnovu SKY komunikacije, ODT izviđa četiri predmeta o torturi policije. 

Foto: Ivan Petrović/DAN

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA