Šariću će se suditi i zbog planiranja ubistva Nebojše Joksovića?

U Specijalnom sudu u Beogradu počelo je pripremno ročište pred suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima kojima se na teret stavlja da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je, kako tvrdi tužilaštvo, organizovao Pljevljak i to u periodu dok je bio u pritvoru zbog trgovine kokainom.

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, počelo je čitanjem optužnice i izlaganjem dokaza koje je tužilaštvo predložilo, a potom su svi optuženi negirali krivicu, piše Kurir.rs.

– Darko Šarić i ostali optuženi izjavili su da nisu krivi i da ne priznaju izvršenje krivičnih djela. Tužilac je predložio dokaze, a to je učinio i jedan broj advokata odbrane koji su prije svega insistirali na izdvajanju dokaza za koje smatraju da su nezakonito pribavljeni. Pripremno ročište nastavlja se sjutra, a potom će sudsko vijeće zakazati početak suđenja – objašnjava sagovornik Kurira.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u oktobru proše godine podiglo optužnicu protiv Darka Šarica i još 14 osoba. Prema optužnici, Šarić im je iz pritvora preko „skaj“ aplikacije izdavao naloge.

Tužilaštvo tvrdi da je Šarić stvorio plan koji je podrazumjevao da se iz „bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svjedok-saradnik u postupku koji se protiv Šarića vodio pred istim sudom za šverc kokaina. Pošto u tome nisu uspjeli, Šarić je izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića a sve u cilju eventulanog gubitka satusa sjvedoka saradnika – navelo je ranije tužilaštvo.

Izvor: Kurir.rs/DAN

Foto: Blic

NIKŠIĆ PROGNOZA