Šarić negirao da je planirao ubistvo Joksovića

U Specijalnom sudu u Beogradu Darko Šarić je negirao da je zajedno sa ostalim optuženima izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, među kojima je i planiranje ubistva svjedoka saradnika Nebojše Joksovića u postupku koji se protiv njih vodio zbog krijumčarenja kokaina.

Šarić je rekao da će kratko iznijeti odbranu i da nema od čega da se brani jer nije kriv.

Svi ostali optuženi su takođe negirali krivicu.

Sudija je odbio predlog odbrane da se suđenje zatvori za javnost.

Na početku suđenja Šarićev branilac Dalibor Katančević je sudiji predložio da se iz dokaza izume „Skaj“ komunikacija navodeći da je taj dokaz pribavljen nezakonito.

Branilac Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića Veljko Delibašić rekao je da će njegovi branjenici ograničeno iznijeti odbranu zbog prisustva javnosti, te je predložio da se isključi javnost kada budu iznosili odbranu.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću, Milanu Vučiniću, Arsi Šariću i Dušku Šariću se sudi u odsustvu.

Na pripremnom ročištu advokat Veljko Delibašić branilac policajaca Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića predložio je sudu da zatvori suđenje za javnost, jer će, kako je obrazložio, oni odavati državne i službene tajne.

Tražio je i da sud pošalje zahtev MUP-u, BIA i Vladi Srbije da Stojanović i Radovanovića oslobodi dužnosti čuvanja državne i službene tajne kako bi mogli da iznesu odbranu.

Sa slobode se brane advokat Dejan Lazarević, Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Šarić osumnjičen da je osmislio ubistvo Joksovića

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je kako se sumnja, stvorio plan djelovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svjedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumčarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspjeli, Šarić je kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmjerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svjedoka saradnika.

Tužilaštvo grupu tereti za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog djela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično djelo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA