Rasvijetljeno podmetanje požara na trgovinskom objektu u Nikšiću

Policija je identifikovala dvije maloljetne osobe za koje se sumnja da su podmetnuli požar na jednom trgovinskom objektu u Njegoševoj ulici u Nikšiću, saopšteno je iz Uprave policije.

„Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje usmjerene na rasvjetljavanje i identifikaciju izvršilaca krivičnih djela izvršenih podmetanjem požara i aktivacijom eksplozivnih naprava, identifikovali dva maloljetna lica za koja se sumnja da su podmetnula požar na jednom trgovinskom objektu u Njegoševoj ulici u Nikšiću“, navode iz Uprave policije. 

Protiv dvije maloljetne osobe je podnijeta krivična prijava državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog sumnje da su izvršila krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. 

„Sumnja se da su oni 24. aprila podmetnuli požar na trgovinskom objektu, kojom prilikom je došlo do oštećenja na objektu i spoljnoj jedinici uređaja za klimatizaciju. Požar je u kratkom roku lokalizovan, a nakon toga je izvršen uviđaj uz prisustvo vještaka iz oblasti požara, eksplozija i havarija, kao i vještaka iz oblasti elektro struke“, kazali su iz Uprave policije.

Takođe, policijski službenici Regionalnog centra bezbdnost „Zapad“ su tokom maja, preduzimajući intenzivne i kontinuirane policijsko – tužilačke mjere i radnje, rasvjetlili četiri krivičnih djela iz oblasti požara, a koja su, kako navode iz UP

NIKŠIĆ PROGNOZA