Radović osumnjičen da je ubio Popovića, pa ga odvezao u bolnicu

Dvadesettrogodišnji Radovan Radović iz Nikšića uhapšen je zbog sumnje da je u noći između petka i subote ubio sugrađanina Radosava Popovića (31), a potom ga bez znakova života odvezao u tamošnju bolnicu da mu ukažu pomoć.

Prema saznanjima “Vijesti”, on je bolničarima rekao da je Popovića pronašao ranjenog, a potom je pobjegao.

Inspektori nikšićke policije, međutim, uhapsili su ga nedugo nakon što je, kako se sumnja, juče oko 3.40 sati, sugrađaninu ispalio hitac u predjelu grudi.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, on je inspektorima rekao da nije namjeravao da ubije Popovića, već da mu je u šali prislonio pištolj na grudi.

Policija, međutim, sumnja u njegovu verziju događaja.

Tokom istrage oni su lisice na ruke stavili i Nikšićaninu Vukoli Rovčaninu (32), kojeg sumnjiče za neprijavljivanje ubistva.

Iz Uprave policije saopštili su da je Popović, koji nije imao krivični dosije, ubijen u nikšićkom naselju Budo Tomović.

Kazali su i da su taj zločin rasvijetlili u kratkom roku – preduzetim aktivnostima iz svoje nadležnosti.

“Slobode je lišen R. R. (23) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo, dok je V. R. (31) iz Nikšića lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca”, zvanično je saopšteno iz Uprave policije.

Pojasnili su da su dežurnu službu Odjeljenja bezbjednosti Nikšić oko 3.40 časova zaposleni u Medicinskom centru u Nikšiću obavijestili da je na ukazivanje ljekarske pomoći dovezen Popović:

“Sa povredama zadobijenim od vatrenog oružja, bez znakova života”.

“Po primljenom obavještenju službenici nikšićke policije su preduzeli sveobuhvatne radnje na rasvjetljavanju događaja i utvrđivanju svih činjenica pod kojima je nastupila smrt R. P., a koji je smrtno stradao usljed zadobijene ustrelne rane u predjelu grudi. Policijski službenici su u relativno kratkom roku došli do sumnje da je neposredni izvršilac ovog krivičnog djela R. R. Sprovedenom kriminalističkom obradom locirano je i pronađeno mjesto izvršenja krivičnog djela gdje je izvršen uviđaj, a tokom dalje kriminalističke obrade identifikovan je izvršilac ovog krivičnog djela”, piše u policijskom saopštenju.

Iz te institucije naglasili su da je pretragom terena pronađeno sredstvo izvršenja krivičnog djela – pištolj i čaura od ispaljenog projektila.

“Sumnja se da je pištolj korišćen kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, a koji je izvršilac odbacio nakon izvršenog djela. Policijski službenici OB Nikšić, preduzimajući radnje na potpunom rasvjetljavanju ovog krivičnog djela lišili su slobode i V. R. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca. Osumnjičena lica su od ranije poznata policija, R. R. je registrovan kao počinilac djela iz oblasti zloupotrebe droga, dok je V. R. registrovan kao izvršilac djela iz oblasti nasilja. R. R. i V. R. će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, saopštili su.

Pronađeni pištolj i čaura

Pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti “Sjever”, odnosno njihovog Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, juče su, na mjestu zločina, obavili uviđaj u prisustvu tužiteljke Radmile Gačević.

Tokom uviđaja inspektori su pronašli pištolj korišćen u ubistvu i čauru ispaljenog projektila.

Pronađeni su i drugi tragovi koji će se, po nalogu tužiteljke Gačević, vještačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA