Radniku Željezare krivična i prekršajna zbog napada na Vučinića i Đukanovića

Iz Uprave policije je danas saopšteno da će LJ.Đ. (36) iz Nikšića odgovarati zbog ugrožavanja sigurnosti predsjednika Odbora direktora EPCG Milutina Đukanovića i doskorašnjeg predsjednika Odbora direktora EPCG Željezara Nikšić Maksima Vučinića.

Prema saznanjima portala RTNK LJ.Đ. je radnik EPCG Željezara Nikšić, a incident se dogodio prošle sedmice na sastanku koji je održan u Željezari, a kojem su prisustvovali radnici te fabrike, i predstavnici uprave, među kojima i Vučinić i Đukanović.

„Dana 09. novembra 2023. godine postupajući po prijavi I.Č., odgovornog lica na poslovima zaštite u „Elektroprivredi AD Nikšić, da je u prostorijama privrednog društva „EPCG Željezara Nikšić“ prilikom održavanja sastanka menadžmenta i radnika, u jednom trenutku Lj.Đ. uputio uvrijedljive riječi prijeteće sadržine licu M.Đ., preduzete su aktivnosti na rasvjetljavanju prijavljenog događaja. Nakon toga, a u odnosu na medijske natpise, i izjavu lica M.V. u medijima, da je  ostavku na funkciju predsjednika u Odboru direktora EPCG-Željezara Nikšić, podnio nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, policijski službenici su samoincijativno formirali predmet u odnosu na istog, te preduzeli mjere na rasvjetljavanju ovih navoda, a što je u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću, rezultiralo izjašnjenjem nadležnog tužioca da u radnjama Lj.Đ. ućinjenih prema M.V. ima elemenaka krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 KZ CG. Takođe, kako se nadležni tužilac izjasnio da u radnjama istog lica, Lj.Đ., učinjenih prema licu M.Đ. nema elemenata krivičnog djela, protiv istog će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 7 i člana 8 Zakona o javnom redu i miru“, saopšteno je iz Uprave policije.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA