Prikazaće SKY poruke, ali ne i ko su vlasnici naloga

Sudsko vijeće Specijalnog suda u Beogradu saopštilo je danas da je donijelo odluka da se Skaj poruke koje se nalaze u spisima predmeta protiv optuženog pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića i ostalih optuženih za planiranje diskreditacije i ubistva svjedoka saradnika Nebojše Joksovića i druga krivična djela, izvedu kao dokaz. No, odlučeno je da se kao dokaz ne izvode izvještaji o identifikaciji korisnika, odnosno analize i identifikacija korisnika Skaj telefona koji su, prema tužilaštvu, razmjenjivali te poruke.

Sudija Zoran Šešić je naveo da se kao dokaz neće izvoditi analiza ostvarenih telefonskih komunikacija i baznih stanica, kao i identifikacija Skaj pinova koji je predložilo tužilaštvo koje tvrdi da je riječ o Skaj komunikaciji između Darka Šarića, njegovog nekadašnjeg advokata Dejana Lazarevića, brata Duška Šarića i optuženog Danila Odovića. 

„Sud donosi rješenje da se odbija izvođenje dokaza koje je predložilo tužilaštvo a koji se odnose na analizu ostvarenih telefonskih komunikacija i baznih stanica za Darka Šarića, Izvejštaj MUP RS o analizi isprava dobijenih preko međunarodne pravne pomoći, identifikacija korišćenja skaj pinova za Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Duška Šarića, Izvještaj MUP o skaj komunikaciji za Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Danila Odovića, Duška Šarića“, saopštio je sudija Zoran Šešić, prenosi kurir.rs.

Sudija je pojasnio da će poruke koje se nalaze u spisima predmeta izvoditi kao dokaz.

„Pojasniću, izdvajamo ono što smatramo operativnim podacima policije, mi to tako shvatamo, što ne sprečava tužilaštvo da drugim dokazima dokazuje da se iza razgovora krije lice za koje oni tvrde. Dakle, Skaj poruke se izvode, ali sa putanjom između X i Y lica, a tužilaštvo može da dokazivati na način na koji misli da može da dokaže ko su učesnici u komunikaciji“, objasnio je sudija Šešić.

Nastavak suđenja zakazan je za 30. novembar.

Foto:

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA