Pretresi u zatvoru, dronovima pokušali ubaciti dva paketa

U podgoričkom istražnom zatvoru izvršeni su pretresi i tom prilikom oduzeto je više nedozvoljenih predmeta, saznaje portal Dan.

– Juče je aktivnostima službenika UIKS-a-Istražnog zatvora Podgorica sprijčeno ubacivanje nedozvoljenih predmeta u ovoj organizaciono jedinici UIKS-a. Naime za vrijeme boravka određenog broja pritvorenika na otvorenom prostoru u krug zatvora pokušan je ubačaj putem drona dva paketa- bavod eu odgovoru za portak Dan iz UIKS-a.

Dodaju da je pravovremenom intervencijom navedena nedozvoljena aktivnost i ubačaj ovim putem spriječen.

– Nadalje, izvršen je i pretres određenog broja pritvorenika i soba u kojima su isti smješteni. Dan prije takođe spriječen je pokušaj ubačaja putem detekcije nedozvoljenih stvari u ZBP, a takođe operativno taktički aktivnostima i radom službenika u Zatvor za duge kazne pronšen je i jedan nedozvolje i predmet-mobilni telefon i protiv jednog zatvorenika pokrenuti su postupci zbog posedovanja nedozvoljenih stvari- navode uz UIKS-a.

Dodadju: „Nadalje, dan prije takođe imali smo aktivnosti i u ZKk u zatvorenom dijelu kao i u posebnom dijelu gdje su zbog prebukiranosti IZ odvojeno smješteni pritvorenici-njih 40-tak, kojom prilikom su takođe postignuti određeni rezultati u pravcu preveniranja nedozvolje ih aktivnosti….. „

-Sve prednje aktivnosti rezultirao su preveniranjem ubacuje i pronalaska ukupno 11 mobilnih telefona, određenim brojem bodeža, punjača za mobilne telefone i dr… protiv određenog broja lica preduzete su mjere predostroznosti a i dalje su u toku aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti konkretnih događaja. U slučajevima gdje je to naša obaveza o našim aktivnostima i saznanjima obavijestena je policija radi preduzmanja njihovih radnji i mjera u eventualnoj saradnji sa Tužilaštvo, a ovu priliku koristimo kao menadžment da pohvalimo službenike UIKS-a koji su učestvovali u ovim aktivnostima- zaključuju u odgovoru. 

Izvor, foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA