Pretresi u Plužinama i Šavniku: Oduzeto oružje i municija

Tokom pretresa u Plužinama i Šavniku policija je duzela pištolje, opštički nišan, municiju…, saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresi su izvršeni na tri lokacije, a akcija je sprovedena u cilju pronalaska vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu.

„Postupajući po naredbi nadležnog sudije, pripadnici policije su izvršili pretres objekta u mjestu Bezuje, u Plužinama, a koje koristi N.G. (40), kojom prilikom su pronašli i oduzeli pištolj marke CZ M70 cal. 7,65mm i 43 komada municije. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela”, navode iz Uprave policije.

Pretresi su, po prethodno pribavljenim naredbama, izvršeni i na dvije lokacije u Šavniku, a koje koriste S.V. (40) i B.Đ. (26).

“Pretresom objekata koje koristi S.V. pripadnici policije su pronašli i oduzeli: pištolj marke CZ M57 cal. 7.62mm sa tri okvira, 55 komada municije različite vrste i kalibra, djelove od poluautomatske puške – mehanizam, zatvarač,oprugu i poklopac, kao i optički nišan i radio vezu”, kazali su iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se protiv S.V. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

foto:Uprava policije

NIKŠIĆ PROGNOZA