„Prepiske iz SKY aplikacije bile povod za istragu“

Prepiske iz SKY aplikacije bile su povod za formiranje predmeta, ali više informacija ne smijem reći jer predmet nosi oznaku tajnosti, kazao je za TVCG vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić. Istakao je da ima informacije da se Nikola Mrkić ne nalazi u Crnoj Gori.

„Želim da pohvalim sve aktivnosti policije. Kao što se već upoznati, aktivnosti Uprave policije su počele u ranim jutarnjim časovima. Lišeno je slobode više lica, na teret im se stavlja stvaranje kriminalne organizacije sa szloupotrebom službenog položaja. U toku pretresa oduzeto je oružje, skupocjeni nakit i razne slike velikih vrijednosti, a ove o slične aktivnosti će se nastaviti i u budućem periodu“, kazao je Terzić.

Naveo je da se svi detalji ne mogu saopštiti javnosti, jer predmet nije zatvoren i nosi oznaku tajnosti.

„Nisam siguran da li se krijumčarenje cigareta odnosi na Veselina Veljovića“, kazao je Terzić.

Istakao je da su prepiske iz SKY aplikacije bile povod za formiranje predmeta.

„Moje informacije su da se Nikola Mrkić ne nalazi na teritoriji Crne Gore. Ličnog sam razmišljanja da će vrlo brzo biti lišen slobode ili će se uz konsultacije sa svojim pravnicima sam pojaviti u Crnoj Gori“, kazao je Terzić.

Podsjetimo, Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom optužbi za zloupotrebe i krijumčarenje, određeno je zadržavanje do 72 sata. Veljović je uhapšen jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, kazao je da se uhapšeni Veselin Veljović sumnjiči da je Aleksandru Mrkiću, za kojim policija traga, odavao informacije vezano za šverc cigareta.

Nikola Martinović, advokat Veselina Veljovića kazao je da bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića ne terete da je učestvovao u krijumčarenju, nego da je Mrkiću saopštio podatke koje je on mogao da koristi u svojim poslovnim konekcijama. 

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA