„Prekinuli smo sa praksom da kriminalne grupe finansiraju neke jedinice policije“

Osjećam moralnu i ljudsku obavezu da kao vršlac dužnosti direktora Uprave policije (UP) reagujem u cilju objektivnog informisanja javnosti o aktivnostima službenika policije, rekao je Nikola Terzić, prvi čovjek crnogorske policije. 

„Naime, službenici UP bez obzira na pritiske koje svakodnevno doživljavaju od pojedinih medija, NVO, političkih partija, advokata, lažnih boraca za ljudska prava i td će nastaviti kontinuirane aktivnosti u cilju borbe protiv svih pojavnih oblika kriminala“, kazao je Terzić.

Prema njegovim riječima, ove aktivnosti imaju samo jedan cilj, bolju budućnost za sve naše građanke i građane, bolju budućnost za svu našu djecu.

„Koliko god to nekima da nije po volji, iza crnogorske policije danas stoji samo interes Crne Gore i interes zaštite ustava i ustavnog poretka. Prekinuli smo sa praksom da pojedine organizacione jedinice policije finansiraju kriminalne grupe i umjesto borbe protiv organizovanog kriminala da se isti bore za zaštititu i pokrivanje kriminalnih aktivnosti“, rekao je Terzić.

Kako je poručio, svidjelo se to nekome ili ne crnogorska policija je na strani one većinske Crne Gore koja časno i pošteno živi u svojoj zemlji. 

„A ne na strani onih koji ogrnuti crnogorskom zastavom godinama rade sve u cilju svojih ličnih interesa a ne interesa svoje države i svoje nacije. Finansijske istrage nas tek čekaju, svako će morati da dokaže na koji način i kojim to radom je došao do kapitala koji posjeduje. Ako uspije da dokaže sretno bilo a ako ipak to ne uspije, žao mi je, ali moraćete da pokažete ljubav prema svojoj zemlji tako što ćete vratiti sve ilegalno stečeno građanima Crne Gore. I to onima koji danas razmišljaju kako da prehrane svoju porodicu, Plate račune za struju, finasiraju odlazak na fakultet svoje djece i tako dalje. Reforma crnogorske policije se nastavlja i to je lokomotiva koju ni jedan proces više ne može da zaustavi. Imamo cilj da budemo profesionalna organizacija koja služi za ponos svakom građaninu. Ugodan vikend i mirne snove onima koji mogu mirno da spavaju. Srdačno i s ponosom što sam policajac, srdačno vas pozdravljam“, rekao je Terzić.

Foto: Pintscreen/TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA