Pregledan snimak saslušanja Vučinića: Tvrdi da su ga policajci skidali i davili

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje grupi koja se tereti za izvršenje teških krivičnih djela gdje je prvooptuženi Radovan Mujović, a čiji članovi se prema evidenciji policije dovode u vezu sa kavačkim klanom. Postupak vodi sudija Igor Đuričković, a optužnicu zastupa tužiteljka Nataša Bošković.

Nastavljeno je iznošenje odbrane. Tako je na današnjem ročištu pogledan jedan, od dva, snimka saslušanja optuženog Uroša Vučinića u SDT. 

Podsjećamo, Vučinić i njegov advokat Srđan Lješković na prošlom ročištu kazali su sudu da je Vučinić bio izložen  torturi i da je ispred sebe imao iskaz koji je već napisa a koji nije njegov. 

Vučinić je na prerhodnom ročištu  negirao sve navode iz ranijeg iskaza, koji je dao pred SDT 2020. On je tada kazao da je od trenutka hapšenja pretrpio policijsku torturu od strane šest službenika Specijalnog policjskog tima. Neki do njih su ga, kako je naveo, davili kesom i davilicom, tukli, prijetili mu pištoljem, vrijeđali, skidali golog  i pržili elektoršokerom po testisima.

Na pitanja sudije Đuričkovića, Vučinić je kazai da sa Markom Nikolićem nikad nije razgovarao o braći Kažanegra, Marku Ljubiši Kanu i Goranu Sloviniću. 

Opet je ponovio da je radio na plaži braće Kažanegra „Mogren1“, na postavljanju i uklanjanju plažnog mobilijara i da je imao zadatak da do automobila prati menadžera koji nosi pazar. 

– Meni niko od braće Kažanegea i Slovinić Goran nije govorio gdje i kad ss kreće Kan. – naglasio je on. 

Vučinić je na pitanje suda kazao da je na dan pucnjave u lokal „Korkivado“ Budva bio u Nikšiću jer mu je tada bio rođendan sestri.

-Došao sam 26.avgusta u Nikšić, ostao sam četiri, pet dana- naveo je on. 

Vučinić je sudu kazao da to može njegova porodica da potvrdi.

On je kazao da se nakon te pucnjave par puta vidio sa Markom Nikolićem i da je sa njim samo dan nakon  te pucnjave o tome razgovara i nikad više. 

Na narednom ročištu nastavlja se pregledavanje audio-video zapisa saslušanja Vučinića u SDT.

Navodi istrage:

Podsjećamo, ovom optužnicom su obuhvaćeni Radovan Mujović, Vasilije Rafailović,  Petar Lipovina, Mitar Marković, Filip Knežević, Žarko Pejaković, Lazar Nedović, Aleksandar Ćetković, Boško Pavlović, Jovan Mirković, Aleksandar Stevanović, Marko Zorić, Nikola Marić, Uroš Đurđevac, Filip Bešović, Goran Rakočević, Ivan Brnović, Nikola Drecun, Mošo Paović, Aleksandar Đurđevac, Uroš Vučinić, Davor Avdić i Nemanja Zurovac.

Istraga je navela da je pokretanjem ovog predmeta riješen veći broj krivičnih djela koji se povezuje sa organizovanim kriminalom.

Prema navodima istrage za ovu grupu se vezuje i  pokušaj ubistva boksera Dragana Radonjića na Cetinju 2017. godine, napad  na  ugostitelja Branka Rafailovića, napad na lokal  „Tani“ 2019. vlasnika Ranka Radulovića,  podmetanje požara na pet vozila Miloša Đuričkovića i Igora Vušurovića, podnijete su prijave protiv osoba koje su planirale ubistvo Marka Ljubiše Kana.

Prema navodima optužnice, Mujović je sa nepoznatim pripadnicima kriminalne organizacije naložio da 27. avgusta 2019. u Budvi ubiju Kana i druge osobe sa kojima je bio u društvu.

foto:Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA